Kaartverkoop Oorlogswinter de musical kent bliksemstart

Het duurt nog 3,5 maand voordat Oorlogswinter de musical op 15, 16 en 17 mei neerstrijkt op het evenemententerrein van Fijnaart. Heel veel mensen kijken nu al uit naar het grootse openluchtspektakel van Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart. Dat bleek afgelopen zaterdagmiddag in woonzorgcentrum Fendertshof, waar de aftrap werd gegeven van de online kaartverkoop. De tickets vliegen werkelijk de deur uit. In het eerste weekend zijn al meer dan 700 kaarten verkocht.

Voorzitter Jan Willem van Bodegom van Oranjevaan legde uit waarom in zijn ogen Oorlogswinter de musical geschiedenis gaat schrijven. “Dat bedoelen we op de eerste plaats letterlijk. Deze musical beschrijft de hongerwinter in 1944. Een geschiedenis die we in Fijnaart gelukkig nooit hebben meegemaakt. De musical is niet alleen kommer en kwel, maar ook spannend, meeslepend en soms zelfs vrolijk. We schrijven ook geschiedenis, omdat Oorlogswinter de musical nog niet eerder in de openlucht is gespeeld en dit zeker de grootste productie van Oranjevaan tot nu toe is.”

Oudste lid
Jan Willem overhandigde de eerste entreeticket aan mevrouw Grootenboer. Naast zijn tante is zij ook het oudste lid van Muziekvereniging Oranjevaan, zeker meer dan vijftig jaar. Haar man was decennialang voorzitter van Oranjevaan en haar dochter, kleindochter, kleinschoonzoon én haar achterkleinzoon spelen allemaal in het orkest. Laatstgenoemde, Finn, mocht het eerste ticket overhandigen aan zijn overgrootmoeder.

Voorproefje
Na de uitreiking gaven kindercast, cast en ensemble een prachtig voorproefje op Oorlogswinter de musical. Zij zongen het slotnummer ‘Denkend aan vrede’. Onder leiding van zangcoach Martine van de Kar en pianiste Amy Knobel bezorgden de zangers en zangeressen het publiek nu al kippenvel en vochtige ogen. Dat belooft wat voor 15, 16 en 17 mei als de zangnummers worden ondersteund met een 51-koppig orkest en de musical wordt gezongen en gespeeld in een omvangrijk decor met professioneel licht en geluid.

Bliksemstart
De kaarten zijn sinds zaterdagmiddag online verkrijgbaar via www.oorlogswinterfijnaart.nl. De verkoop kende een bliksemstart. In totaal zijn er bijna 3250 plaatsen beschikbaar. Daarvan is nu al meer dan een vijfde deel verkocht. De toegangskaarten kosten 21,50 euro per stuk voor de hoofdtribune en 19,50 euro voor de zijtribunes. Zij zijn op stoelnummer verkrijgbaar. Via de site kan ook een beperkt aantal parkeertickets geboekt worden voor 2 euro per stuk. Wees er dus snel bij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *