Inleiding

Muziekvereniging Oranjevaan en Stichting Cultuur Fijnaart brengen op 13, 14 en 15 mei 2022 Oorlogswinter de musical. 

Lukas Broos vertolkt de rol van Michiel van Beusekom.

Muziekvereniging Oranjevaan draagt zorg voor de artistieke invulling van de musical. Stichting Cultuur Fijnaart is de producent en neemt de organisatie op zich. 

Bijzonder is dat Oorlogswinter de musical wordt opgevoerd in de openlucht. Op het evenemententerrein van Fijnaart zit het publiek ook bij slecht weer comfortabel en droog op een overdekte tribune. Het decor bestaat uit een nagebouwd dorp, inclusief dorpsplein met muziektent waarop het 50-koppig orkest van Oranjevaan plaatsneemt. De cast, kindercast en ensemble tellen ook ongeveer 50 leden, zodat circa 100 medewerkers het speelveld vullen. Daarnaast zijn vele tientallen vrijwilligers achter de schermen in touw om van Oorlogswinter de musical een blijvende herinnering te maken. 

Professioneel licht en geluid zorgen voor een perfecte show. Maar ook voor en na de voorstelling en in de pauze is de entourage tot in de puntjes verzorgd, zoals u inmiddels gewend bent. In samenwerking met De Fendertse Hoeve en De Graanbeurs wordt een sfeervol horecaplein ingericht.